Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus

de Bunica in Fructe de mare, 19 Mar 2013 | 8637 vizualizari

 

Daca va plac preparatele cu gust dulce-acrisor va invit la Creveti cu sos dulce-acrisor si cus-cus!

 

INGREDIENTE

  • 230 g creveti decorticati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • zeama de la o portocala
  • 100 ml vin alb
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • piper
  • ierburi aromate
  • 1 legatura patrunjel
  • 125 g cus-cus
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus:

Intr-o cratita am pus la fiert 450 ml. apa,uleiul si putina sare.

Cand a inceput sa clocoteasca am pus cus-cus,am acoperit cratita cu capac si am stins focul.

Intr-o  tigaie teflonata se pune uleiul si se caleste putin usturoiul.

Se scoate usturoiul,se pun creveti pentru 5 minute.

Peste creveti se adauga sucul de portocala,vinul si zeama de lamaie.

Toate aceste se fierb impreun inca 15 minute dupa care se stinge focul.

La sfarsit se asezoneaza cu patrunjelul tocat marunt.

TIPS-URI

1

La cus-cus am folosit ulei in loc de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de portocale